juli : Snak
Foto: Danni Niebling

I går kom jeg forbi dette vægmaleri på Nordre Fasanvej, tæt ved Nørrebro st. Det er en reklame for Fitness World, udført af multikunstneren Kristian von Hornsleth. På trods af det positive budskab Improving Perfection, har kunstneren sneget et sædvanligt provokerende element ind. Jeg tænker på forkortelsen F.Y.F.L, som jeg går ud fra står for Fuck You Fitness Lovers. Det bygger jeg på hans bedre kendte forkortelse F.Y.A.L – Fuck You Art Lovers.

11 kommentarer

 1. sebastian prime posted on juli at | Permalink

  for det er jo så provokerende at skrive “fuck” i dagens danmarks ;) seriøst hvor let er det så at kalde sig provokator ?! der er jo ingenting at ha det i – fuck you art lovers… hmm well i love art ?!? FUCK ME !… det er bare ord, mundlort WOW !

 2. Danni Niebling posted on juli at | Permalink

  Hej Sebastian,

  Det var ikke min mening at postulere noget her, blot at fremhæve det dobbelttydige budskab. Og så er der jo mange grader af provokation.
  Hornsleth har lavet en del andre projekter som er væsentlig mere provokerende. Fx. da han fik en landsby til at tage sit efternavn i bytte for kvæg eller da han investerede penge i våbenindustrien og donerede overskudet til velgørenhed.

  Men tydeligvis blev du så provokeret af mit indlæg at du var nødt til at ytre dig ;)

 3. Sophie posted on juli at | Permalink

  Det står for: for you fitness lovers

 4. Danni Niebling posted on juli at | Permalink

  Øv, så er det slet ikke sjovt mere..
  Men tak for oplysningen, Sophie.

 5. Hjalmar posted on juli at | Permalink

  Det er vist perfektion han vil improve…ikke imperfection. Tror det bliver for politisk ukorrekt for Fitness world at foreslå folk med uperfekte kroppe at komme forbi og forbedre dem…

 6. Danni Niebling posted on juli at | Permalink

  Du har helt ret, Hjalmar! Det er hermed rettet. Tak for heads up!

 7. Kristoffer posted on juli at | Permalink

  Aaah Sofie, det tror jeg altså ikke at det gør :)

 8. ... posted on juli at | Permalink

  jeg kan slet ikke klare ham jeg synes han er så selviscenesættende at det er til at brække sig over.. foreksempel dengang med landsbyen!

 9. Mads posted on juli at | Permalink

  Den er så kikset den væg! Håber FW har betalt kassen for at få en mand der ikke kan male, til at lave det lort! Er det meningen røven skal ligne to lange melboller tegnet af en ti-årig?

 10. Andreas Herring posted on juli at | Permalink

  Att. Mads

  Kunst er heldigvis subjektivt, og alle kan have en mening om det – og de fleste har også en mening. Jeg vil ikke kommme ind på hvorvidt om jeg synes det her er god kunst eller det modsatte, men sikkert er dog, at Hornsleth har opnået hvad han ville: at skabe debat og provokere. Alle der har kommenteret herinde har i en vis forstand følt sig provokeret (i positiv såvel som i negativ forstand) til at ytre sig omkring billedet, og så betyder det ikke så meget hvilken stil man maler i.

 11. Christian W. posted on oktober at | Permalink

  Jeg synes at det er et FANTASTISK maleri!!

  Jeg smiler hver eneste gang jeg ser de fantastiske baller :0D

  Der er simpelthen for genialt at banke en kæmpe g-strengs-røv op i et ellers trist og gråt område af byen. Mere af den slags!

  Mht om FYFL står for det ene, eller det andet, så håber jeg at det står for Fuck You Fitness Lovers. For man skal sgu ikke tage sig selv for højtideligt bare fordi man træner eller har en god røv – Tak for opsangen Hr. Hornsleth. You ROCK!

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist.

*
*