maj : Kræs
Foto: Andreas T. Herring

Levi's 201

Levi’s har lavet en ny gammel linje kaldet 201. I virkeligheden dateres det første par 201 jeans, eller overalls som man den gang kaldte dem, tilbage til slutningen af 1800-tallet. Det blev fundet i en mine i Nevada ørkenen,stadig med stearinpletter på, som var den tilgængelige lyskilde i de kulsorte gange.
Ingen er helt klar over hvad Levi’s nummerering af deres linjer dækker over, da fabrikken med alle oplysninger brændte, før de blev videregivet nogen steder. Men ikke desto mindre menes det, at det er kvalitetsstempler, hvor 101 dækker over den ringeste kvalitet og 501 over den bedste. Derfor var der også dengang sparet på kvaliteten i 201 linjen. Patchen var af stof i stedet for læder og denimkvaliteten var på noget der ligner 4 oz. I dag er patchen stadig af stof og kvaliteten er ligeledes tyndere end de øvrige Levi’s linjer, men silhuetten er smallere, og stylesene er opdateret så de følger dagens modebillede. Det er altså ikke endnu en LVC kollektion, blot en mere tilgængelig linje, både hvad angår snit og pris, med afsæt i de klassiske og historiske styles.

One Trackback

  1. […] Superbialt, ikke sandt? Billedet er nuppet af de dygtige drenge fra n041 og præsenterer meget fint den unikke 201-linie, som du iøvrigt kan læse yderligere om her. […]

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist.

*
*